maanantai 14. heinäkuuta 2008

Asuntomessuilua ja muuta



Tuli vähän reissailtua viime viikko ja nyt on niin ihanaa olla kotona, joka on kuin onkin se maailman paras paikka! Alkuviikon olimme mökkeilemässä Joutsassa ja ilmat eivät todellakaan olleet suotuisat. Päivisin tuuli ja oli kylmä, mutta iltaisin tuuli tyyntyi ja olo oli ihan siedettävä.
Loppuviikosta ajelimme sitten Pohjanmaalle Jalasjärvelle isäni luo kyläilemään. Perjantaina suuntasimme nokan kohti asuntomessujen avajaispäivää. Päivä oli sopivan viileä, mutta sadetta ei sää tiedotuksista huolimatta Vaasassa onneksi nähty. Ihmisiäkään ei ollut paljoa paikalla ja saimme rauhassa tutustua taloihin.


Ehdoton suosikkini oli tämä kuvissa näkyvä Villa Similä. Talo on Vaasan ammattioppilaitosten toteuttama ja mielestäni todella kaunis. Se oli myös kauniisti sisustettu, jota monesta muusta talosta ei voi sanoa. Tuntuu, että tänä vuonna ei ole ollut tarpeeksi kiinnostusta panostaa messuihin.


Talojen sijoittelu tonttiin nähden oli myös mielestäni aika surkeaa. Jos talo kerran rakennetaan meren rantaan, niin miksei sitä voida hyödyntää? Monessa talossa huoneista oli näkymä toiseen taloon, mutta porraskäytävästä avautui näkymä merelle. Haluiaisin tietää kuinka moni sitä sieltä ihailee? Monissa huoneissa taas näkymä oli pilattu esim. seinän palasella, kun järkevämpää olisi ollut jatkaa ikkunaa koko seinän levyisenä.

Toinen mitä en voi ymmärtää on ne iän ikuiset korkeat olohuoneet. En ymmärrä miksi kukaan niitä enää rakentaa. Kaikista kauhein talo siellä olikin TV-talo, joka oli sellainen sillisalaatti ettei paremmasta väliä.

Nämä ovat tietysti vain minun mielipiteitäni ja monen muun mielipiteet ovat varmasti totaalisen erilaisia!











2 kommenttia:

Elvina kirjoitti...

Minäkään en ymmärrä niitä korkeita olkkareita! No, joissakin taloissa on niin hillittömästi tilaa, että sellainen ikään kuin kruunaa koko jutun, mutta useimmiten tavallisissa omakotitaloissa se ylös asti avoin tila vie vain yläkerrasta hyvää tilaa. Ja kai se lämpökin karkaa aina sinne ylös siitä?

Merja kirjoitti...

Sievä tuo sininen talo on munkin mielestä!ja muutenki oon samoilla linjoilla!en tykkää liian isoista huoneista,pieni on kaunista :)