perjantai 30. tammikuuta 2009

Uusia vanhoja




Ajattelin laittaa kuvia mielestäni kauniista esineistä, jotka löytyvät kotoamme. Ensimmäisessä kuvassa on Tapio Wirkkalan Pollo-maljakko, jonka hän suunnitteli vuonna 1970.
Toisessa ja kolmannessa kuvassa on Tapio Wirkkalan Paperipussi, joka on vuodelta 1977. Lisäksi kuvissa näkyy maitotölkki ja colatölkki, jotka kuuluvat Rosenthalin Do Not Litter-kokoelmaan.
Olen ollut tällä viikolla kipeänä. Kurkussa joku viruksen aiheuttama tulehdus ja muutenkin heikko olo. Sitä on kuulemma liikkeellä ja voi kestää pitkäänkin. Toivotaan, että menisi ohi muutaman päivän levolla.
Käsitöihin kuuluu sellaista, että Nalle-langasta aloittamani tunika on hihoja vaille valmis. Sitten onkin kolme projektia odottamassa aloitusta...
Mukavaa viikonloppua!



torstai 29. tammikuuta 2009

Suklaa-tryffelikakku

Minulta kyseltiin tuon ihanan kakun ohjetta ja hetken netissä surffailtuani löysin sen. Ohjehan on Pirkan joulun lehdestä ja tässä linkki: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3908&rname=suklaa-tryffelikakku Ja nyt vaan leipomaan!

torstai 22. tammikuuta 2009

Nyppypipo ja -lapaset


Lanka: 7 veljestä
Ohje: Novita-lehti, Talvi 2008
Sain joululahjaksi tuon Novita-lehden ja heti jouluna oli pakko päästä näitä tekemään. En ollut ikinä nyppyjä neulonut, mutta anoppikokelaan näytettyä mallia,opin heti. Lapasiin tein vielä tummanharmaasta langasta peruslapaset, jotta tarkenen pakkasella näissä.
Tänään otettiin suusta tikit pois ja tuntuu heti paremmalta. Ne rupesi kummasti kiristämään viime päivinä. Olen muuten nimeni mukaisesti Hamsteri! Nuo viisaudenhampaiden jättämät kuopat keräävät ruokaa, jota sitten pitkin päivää tippuu niistä.

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Sukkasatoa



Muutamat syksyn aikana neulotut sukat. Kaikissa lankana 7 veljestä. Ensimmäisessä kuvassa näkyy myös isänpäiväkortti.

Jäänsininen mohairtunika



Lanka: Novita Rose Mohair
Puikot:4
Kulutus: 200
Napit: Nappitalo
Ohje: Novita-lehti, Kevät 2008


Tälläinen siis valmistui ja olen siihen kyllä erittäin tyytyväinen. Hurjan sukkaputken jälkeen oli mukava neuloa jotain vähän isompaa.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Blogin nimen vaihdos


Päätin muuttaa blogini nimeä, koska se kuvaa paremmin sitä mitä se on. Se on välillä henkireikä, ja myöskin dokumentointia arjesta ja tekemisistäni.


Tällä hetkellä istun koneen äärellä kasvot turvoksissa ja kipeänä. Olin eilen hammaslääkärissä. Hammaslääkäri päätti poistaa kaikki jäljellä olevat 3 viisaudenhammasta. Nyt on kamalat kivut särkylääkkeiden popsimisesta huolimatta ja hirveän paha olo. Sairaslomaa sain vain eilisen ja tämän päivän, vaikka en saa tehdä 5pvään mitään fyysisesti raskasta. Kahden pienen lapsen hoito ja nostelu työssäni ei kai sitten ole fyysisesti raskasta?


Se hyvä puoli tässä asiassa on, etten enää joudu samaa hommaa kokemaan. Mieheni lahjoitti eilen minulle lempinimen: Hamsteri. Näytän kuulemma sellaiselta, kun posket ovat turvoksissa :)
Kuva täältä: www.yhteishyva.fi

torstai 8. tammikuuta 2009

KILPAILU!!!

Koska kohta on 5000 kävijää blogissani, niin päätin järjestää kilpailun. Eli jos bongaat luvun 5000 kävijälaskuristani, niin ilmoittele siitä kommenttilaatikossa. Myös 5001. ja 5002. kävijä palkitaan.

Nyt vain bongailemaan!

maanantai 5. tammikuuta 2009

Pitihän se arvata...


... että näin tässä käy! Muistin, että mulla oli tuo ylemmässä kuvassa oleva koru kesken. Se on tilattu Pandurolta joskus vuosi sitten tarvikepakettina. Tein sen tässä yksi ilta valmiiksi ja kovasti rupesi kutkuttelemaan ajatus tehdä lisää... Ei muuta kuin lauantaina Nanaan ja helmiä kehiin! Niistä sitten syntyi tuo alempi koru.


Päätin nimetä korun Kastehelmeksi, koska mieleeni tulee kesäisten aamujen kastehelmet poimulehdillä.

On tullut neulottua viime aikoina niin paljon, että välillä tekee hyvää tehdä muutakin. Tein välipäivinä itselleni pipon ja kahdet lapaset. Nyt puikoilla on tunika Novitan Rose Mohairista. Kuvia tulossa lähiaikoina.