maanantai 28. tammikuuta 2008

Suunnitelmia

Tänään sain taas uusia ideoita siitä mitä haluan kevään mittaan tehdä. Löysin uuden kurssin, jolle ilmoittauduin ja jota en malttaisi odottaa huhtikuuhun saakka. Taidan olla muutenkin hieman kärsimätön ihminen, kun en koskaan jaksaisi odottaa mitään. Kaikki pitäisi saada nyt ja heti!

Kurssilta opetellaan taidegrafiikan yksinkertaisinta menetelmää eli monotypiaa. Googlasin sanan ja löysin vaikka mitä ihanuuksia. Etenkin tuolla linkeissäni olevilla Paulan sivuilla oli todella ihania töitä ja myöskin herttaisia neulahuovutus eläimiä.

Mistä saisin enemmän aikaa ja energiaa tehdä kaikkea mahdollista? Nyt olen myös innostunut nukkekodin rakentamisen aloittamisesta, mutta sitä projektia voisin lykätä kesään. Meille, kun tulee julkisivuremontti ja suunnitelmissa on olla mahdollisimman paljon mökillä. Siellä laineiden liplatuksen äärellä olisikin ihanaa väkerrellä nukkekotijuttuja.

Hyvää alkanutta viikkoa!

sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Tuhkalapio


Löysin cd:n jolle on tallennettu kuvia töistäni 5-vuoden takaa. Tälläisen tuhkalapion valmistin isälleni lahjaksi suurella työllä ja tuskalla.




lauantai 26. tammikuuta 2008

Ensimmäinen lampaani

Tämän näköinen tapaus näki tänään päivänvalon. Nimekseen tämä keväinen lammas sai: Ulpukka. En taas huomannut ajankulua, kun olin niin uppoutunut ompeluun. Äsken sitten katsoin kelloa ja järkytyin. En ole syönyt, enkä juonut moneen tuntiin ja nälkä rupeaa pikkuhiljaa hiipimään tajuntaan. Käsityöt ovat siis hyvä keino pysyä poissa herkkujen ääreltä! Täytyy kyllä tunnustaa, että jääkaapissa odottaa aiemmin tänään tekemäni mansikkarahka :p

keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Neulatyyny

Myös tälläistä oli pakko kokeilla kirjasta Sew Pretty Homestyle. Neulat tahtovat aina löytyä joko lattioilta tai ompelukoneen alalokerosta. Täytyy toivoa, että tämän avulla ne olisivat paremmin tallessa!

Koissuli

Tälläinen koissu (sana lainattu pieniltä siskoiltani) syntyi tällä viikolla. Aivan helppoa se ei ollut, koska korvien ja jalkojen kiinnitys tuotti vaikeuksia! En meinannut saada sitä millään istumaan.





sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Laiskuus


Olen ollut oikein laiskalla tuulella ja en ole koko viikkona saanut mitään projektejani valmiiksi, enkä kirjoitettua tänne. Ilmeisesti paluu arkeen otti liian koville! Kovasti on mieli tehnyt päästä väkertelemään kaikkea ja hieman on tullutkin tehtyä, mutta mitään valmista ei ole syntynyt :(
Tämä ihana kynttilälyhty löytyi joulukuussa Helsingissä olleilta Martin markkinoilta. Pöllö on virolaista käsityötä mielestäni parhaimmillaan.

keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Koko kolmikko yhdessä

Tässä siis koko kolmikko vielä yhteiskuvissa. Tein noita vaatteilla varustettuja pienempiä nalleja kaksi kappaletta, joista toinen menee pienen tyttövauvan ristiäislahjaksi.


Lisää nalleja

Innostuin näistä nalleista niin, että tein niitä lisää. Tässä on minun ikioma nalleni, josta en aio luopua! Suurensin kaavaa joka puolelta n.1,5cm. Kokeilin myös minkä näköinen nallesta tulee, jos sille tekee ruskealla nenän ja suun. Mielestäni siitä tuli paljon klassisemman nallen näköinen. Nyt tämä tytteli siis tulee yöpöydälleni uniani vartioimaan :)


Jipii!!!

Eilen oli ilmottautuminen Työväenopiston kursseille ja tänä vuonna onnistuin pääsemään puhelimitse läpi ajoissa. Sain siis molemmat kurssit, jotka halusin!

Ensimmäisenä alkaa huopalelukurssi ja ensimmäinen kerta onkin jo viikon päästä. Toinen kurssi on PÂTE de VERRE- lasikurssi ja se jännittää jo nyt etukäteen, vaikka alkaakin vasta ensi kuussa. Kävin kurssinvetäjän sivuilla katsomassa hänen tuotoksiaan ja täytyy myöntää, että ne ovat kyllä todella hienoja taideteoksia. Toivottavasti itse pystyisin edes jonkinlaisiin...

Lisäilen tänne kuvia sitten, kun tuloksia syntyy :)

maanantai 7. tammikuuta 2008

Alkuvuoden ensimmäinen aikaansaannos...
















Tässä eilisen illan tekeleeni. Flunssani antoi sen verran eilen myöten, että jaksoin aloitaa jo pitkään odottaneen urakan.


Nalle on valmistettu ohuesta villakankaasta ja paita on ihanan pehmeää teddykangasta. Housut on tehty Tilda-kankaasta.

sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Uusi vuosi






Vihdoinkin se on täällä... Uusi vuosi! Täynnä uusia haasteita, täynnä toiveita ja unelmia. Ehkä myöskin uusia mahdollisuuksia. Kevät on joka hetki askeleen lähempänä ja myöskin kesä.


Oli puhdistavaa ja virkistävää saada joulukoristeet taas odottamaan uutta joulua. Tällä viikolla päivätkin ovat olleet aurinkoisia ja myös kylmiä. Kädet odottavat malttamattomina uusia projekteja Tilda-kirjan parissa. Niitä on jo kertynyt kolme, joten monia ihania juttuja odottaa tekijäänsä. Tällä viikolla olen harmikseni ollut sen verran flunssainen, ettei voimat ole riittäneet ompelukoneen esiin kaivamiseen, mutta ensi viikolla sitten...


Hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille!